تفاوت بیسیم های مجاز و غیر مجاز

تفاوت بیسیم های مجاز و غیر مجاز

بیسیم که در اصطلاح برخی به آن واکی تاکی نیز می‌گویند، در موارد مختلف قابل استفاده است، طبق استاندارد های سازمان تنظیم مقررات رادیویی جمهوری اسلامی بی سیم هایی که با فرکانس های ثابت-مشخص و دارای برد کوتاه مورد تایید استاندارد های این سازمان و همچنین از بعد قانونی وارد کشور میشود برای عموم مجازند، اماسایر بی سیم هاو تجهیزات مرسوم به واکی تاکی در ایران که خارج از استانداردهای تعیین شده باشد جزء وسایل ارتباطی ممنوع محسوب می‌شود. ما در این مقاله درمورد تفاوت بیسیم های مجاز و غیر مجاز صحبت می کنیم.

 

بیسیم ها از منظر قانون

بیسیم‌ها به لحاظ قانونی به دو دسته تقسیم می‌شوند: مجاز و غیرمجاز. بیسیم‌های غیرمجاز فقط برای سازمان‌های امنیتی مانند پلیس و نیروهای انتظامی مجاز است. اما بیسیم‌های مجاز قابل استفاده برای عموم مردم هستند و افراد می‌توانند از آن‌ها برای کوهنوردی، طبیعت‌گردی و موارد مشابه استفاده کنند.

از دیدگاه سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی جمهوری اسلامی ایران، بیسیم‌هایی که برد کوتاه و فرکانس ثابت، مشخص و غیرقابل تغییر دارند، قانونی و مجاز هستند. این بیسیم‌ها برای موارد مختلفی از جمله مراکز آموزشی مانند دانشگاه‌ها، رستوران ،نگهبانی، مراکز تفریحی مانند قایق‌رانی، و شرکت‌های ساخت و ساز قابل استفاده هستند.

چگونه می‌توان مطمئن شد که یک بیسیم مجاز است؟

 در پاسخ به این سؤال باید بگویم که  در ابتدا این بیسیم‌ها دارای شناسه‌های منحصر به فردی می‌شوند. این نوع بیسیم‌ها معمولاً دارای ضمانت نامه و در برخی موارد کارت مجوز استفاده همراه با خود دارند. همچنین، باید حتماً از مراکز معتبر خرید را انجام دهید.

رویین سیستم معتبر ترین مرکز خرید بیسیم های مجاز در خراسان رضوی می باشد .

علاوه بر این، می‌توانید با وارد کردن اطلاعات بیسیم‌های خود در سایت سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی،  مجاز بودن آن‌ها را مشخص کنید. اما به طور کلی، برای خرید بیسیم‌ به نکات زیر توجه کنید:

  1. بیسیم‌ مجاز به صورت تکی به فروش می‌رسند.
  2. اگر کلماتی مانند “فرکانس بالای 2 کیلومتر ” و یا “باند UHF” را مشاهده کردید، از خرید آن‌ها خودداری کنید.
  3. توان خروجی تمامی بیسیم‌های مجاز باید حداکثر 0.5 وات باشد.

منظور از بیسیم مجاز چیست؟

به دلیل استفاده ارگان‌های امدادی مانند آتش‌نشانی، اورژانس، ادارات دولتی و … از بیسیم، کاربر عادی امکان استفاده از هر نوع بیسیم یا بی سیم را ندارد. استفاده بدون مجوز از بیسیم، باعث ایجاد تداخل رادیویی با فرکانس بیسیم ارگان‌ها می‌شود. برای حل این مشکل و امکان استفاده از بیسیم توسط شهروندان عادی، سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی به عنوان تنها مرجع صدور مجوز بیسیم در کشور، فرکانسی را تحت عنوان فرکانس باند شهروند تعریف کرده است. بیسیم مجاز، بیسیمی است که پس از تأیید توسط سازمان تنظیم مقررات و ارتباطات رادیویی و صدور مجوز حمل بیسیم ، استفاده از آن محدودیتی ندارد.

اجزای یک بیسیم عموماً شامل موارد زیر هستند:

  1. آنتن: برای ارسال و دریافت سیگنال‌های رادیویی بیسیم استفاده می‌شود.
  2. میکروفون: برای تبدیل صدا به سیگنال الکتریکی جهت ارسال از طریق آنتن.
  3. اسپیکر یا هدفون: برای تبدیل سیگنال الکتریکی به صدا جهت گوش دادن به پیام‌های دریافتی.
  4. دکمه Push-to-Talk (PTT): یک دکمه برای فعال کردن میکروفون و ارسال صدا به طرف مقابل. زمانی که دکمه PTT فشرده شود، بیسیم به حالت ارسال و زمانی که آزاد شود به حالت دریافت برمی‌گردد.
  5. باتری: باتری برای تامین انرژی برای عملکرد بیسیم استفاده می‌شود.
  6. صفحه نمایش (اختیاری): در برخی مدل‌ها، صفحه نمایشی برای نمایش اطلاعات مانند وضعیت باتری، کانال فعلی، یا اسم و شماره کد هر بی سیم وجود دارد.
  7. کلیدهای کنترلی (اختیاری): برخی از بی سیم‌ها دارای کلیدهای کنترلی اضافی برای تنظیمات مختلفی مانند تنظیمات صوتی، انتخاب کانال و غیره هستند.
  8. پوشش محافظ: برخی بی سیم‌ها دارای پوشش محافظی هستند که ضد ضربه، ضد آب یا ضد گرد و غبار هستند تا از آسیب‌های مختلفی محافظت کنند.

 

برای خرید انواع بیسیم مجاز اینجا کلیک نمایید.

تفاوت بیسیم مجاز و بیسیم غیرمجاز

بیسیم مجاز، به مقایسه با بیسیم غیرمجاز، دارای بُرد کمتری است. برد بیسیم مجاز در مکان‌های باز تقریباً 1 تا 2 کیلومتر و در محیط‌های بسته میان 200 تا 600 متر متغیر است. همچنین، فرکانس بیسیم مجاز تغییر نمی‌کند.

خرید بیسیم مجاز

ویژگی‌های بی سیم مجاز:

  1. دارای مجوز حمل بیسیم از سازمان تنظیم و مقررات رادیویی
  2. گارانتی معتبر و خدمات پس از فروش.
  3. بدون نیاز به دستگاه مادر، آنتن و دکل.
  4. پشتیبانی از انواع هندزفری‌های بادیگاردی، حلزونی بیسیم و بلوتوثی.
  5. امکان تعمیر بیسیم در مراکز مجاز.

 

نتیجه گیری

استفاده از بیسیم‌های مجاز نه تنها به شما کمک می‌کند که از مشکلات فنی و قانونی جلوگیری کنید، بلکه همچنین به حفظ توازن و امنیت سیستم‌های ارتباطی رادیویی کمک می‌کند. بنابراین اولا از خرید بیسیم کلا از مراکز غیر معتبر که مجوز حمل و تاییده های سازمان تنظیم مقررات را به شما نمیدهند خودداری کنید  انتخاب بیسیم‌های مجاز از اهمیت بسیاری برخوردار است و به عنوان یک مصرف‌کننده هوشمند، باید از این مسئله آگاه باشید و در انتخاب و استفاده از دستگاه‌های بیسیم، موازنه و دقت لازم را داشته باشید. که به هر دلیلی از بیسیم غیر مجاز استفاده شود عواقب شدید مجازات های قانونی دارد  .

خانم صادقی