یازده ویژگی برتر استابلایزر خودکار

یازده ویژگی برتر استابلایزر خودکار

استفاده صحیح و اصولی از وسایل الکترونیکی، طول عمر آنها را بیشتر می‌کند و کارایی را افزایش می‌دهد. با بالارفتن سرسام‌آور قیمت تجهیزات برقی خانگی و صنعتی و همچنین مشکلات برق شهری، اهمیت مراقبت و استفاده بهینه از این وسایل دوچندان می‌شود. استابلایزرهای خودکار، یکی از وسایلی هستند که به خوبی کمک می‌کنند تا عمر وسایل برقی را زیاد کنید. یک ویژگی برتر استابلایزر خودکار این است که میزان ولتاژ ورودی به دستگاه شما را ثابت نگه می‌دارد و از آسیب به آن جلوگیری می‌کند. این آپشن هرکسی را ترغیب به خرید استابلایزر می‌کند.

در این مقاله، پس از معرفی استابلایزر و اهمیت آن برای محافظت از تجهیزات برقی، یازده ویژگی برتر استابلایزر خودکار را برمی‌شماریم.

استابلایزر خودکار چیست؟

استابلایزر خودکار یا تثبیت‌کننده ولتاژ خودکار (AVS) که به عنوان تنظیم‌کننده ولتاژ خودکار (AVR) یا تنظیم‌کننده ولتاژ (VR) نیز شناخته می‌شود، یکی از تجهیزات مهم برای محافظت از وسایل برقی در خانه و کارگاه‌های صنعتی است.

این دستگاه، بین منبع تغذیه (مثل برق شهری یا ژنراتور) و دستگاه الکتریکی قرار می‌گیرد و نقش عمده آن، ثابت نگه‌داشتن ولتاژ است. اگر با طرز کار استابلایزر آشنایی داشته باشید، بهتر می‌توانید این استابلایزر را بشناسید.

اگر ولتاژ ورودی از محدوده ولتاژ ایمن برای عملکرد وسیله برقی بیشتر باشد، این دستگاه با به کار بردن ویژگی برتر استابلایزر خودکار، ولتاژ ورودی را کاهش می‌دهد. این کار را با استفاده از یک ترانسفورماتور که در داخل دستگاه تعبیه شده است انجام می‌دهد. همچنین اگر ولتاژ ورودی تا حدودی کمتر از مقادیر مورد نیاز برای علمکرد بهینه دستگاه الکتریکی باشد، استابلایزر جریان ورودی را با استفاده از همان ترانسفورماتور افزایش داده و خروجی را به میزان بهینه برای استفاه دستگاه می‌رساند.

اما این، همه ویژگی‌های استابلایزر خودکار نیست. یک ویژگی برتر استابلایزر خودکار این است که علاوه بر افزایش و کاهش نسبی ولتاژ، میزان خروجی را کاملاً ثابت نگه می‌دارد. به معنای دیگر، اگر جریان ورودی به عنوان مثال در محدود 200 ولت باشد و با نوسان ±20 ولت ارائه کرد و ولتاژ مورد نیاز دستگاه 220 ولت باشد، استابلایزر جریان ورودی را با نوسانی که دارد دریافت کرده و با افزایش ولتاژ به میزان مورد نیاز، ولتاژ 220 ولت را به طور ثابت در اختیار دستگاه قرار می‌دهد.

عملکرد افزایش و کاهش جریان توسط تثبیت‌کننده ولتاژ به به روش «باک و بوست» انجام می‌شود. باک (Buck) به معنای کاهش جریان و بوست (Boost) به معنای افزایش جریان است.

استابیلایزرهای معمولی، ولتاژ خروجی 200-240 ولت را با بوست-باک 20-35 ولت، از ولتاژ ورودی 180 تا 270 ولت تأمین می‌کنند. اما یک استابیلایزر قوی می‌تواند ولتاژ خروجی تثبیت‌شده 190-240 ولت را با یک بوست-باک 50-55 ولت از ولتاژ ورودی 140 تا 300 ولت تأمین کند. انواع مختلف استابلایزرها توسط رویین سیستم با قیمت مناسب و کیفیت خوب عرضه می‌شوند.

اهمیت تثبیت‌کننده ولتاژ خودکار برای وسایل برقی

هر وسیله برقی، یکی محدوده ایمن ولتاژ دارد. در مورد وسایل حساس وگران‌قیمت، ممکن است این محدوده باریک‌تر هم باشد. وقتی جریانی که دستگاه با آن تغذیه می‌شود بیشتر و یا حتی کمتر از این محدوده باشد، به دستگاه آسیب وارد می‌شود. افزایش یک‌باره ولتاژ می‌تواند دستگاه را بسوزاند. با این حال، کاهش ولتاژ نیز بی‌خطر نیست و می‌تواند به دستگاه آسیب‌زده و عمر آن را کوتاه کند. علاوه بر این، نوسان ولتاژ -مستقل از زیادبودن و کم‌بودن آن- به مرور به دستگاه آسیب می‌زند و عمر آن را می‌کاهد.

ویژگی برتر استابلایزر خودکار این است که می‌تواند علاوه بر جبران افت و یا اضافه‌بودن ولتاژ، نوسان آن را هم بگیرد و یک جریان صاف و بدون تغییر را در اختیار دستگاه قرار دهد.

این دستگاه در موارد متعددی به کار می‌رود. استفاده برای وسایل خانگی مثل تلویزیون، یخچال و فریزر از جمله این موارد هستند. در مصارف صنعتی نیز برای تثبیت جریان تجهیزات گران‌قیمت استفاده می‌شود. به عبارت دیگر هرجا سخن از حفاظت از وسایل و تجهیزات الکتریکی در برابر نوسان است، استابلایزر نقش کلیدی را دارد.

یازده ویژگی برتر استابلایزر خودکار

اگر چه چند ویژگی برتر استابلایزر خودکار را در متن ذکر کردیم، با این حال در این قسمت از مقاله، سایر ویژگی‌های تثبیت‌کننده ولتاژ خودکار را نیز بررسی کرده و به یک جمع‌بندی می‌رسیم. ویژگی برتر استابلایزر خودکار به شرح زیر است:

  1. جریان ورودی کم را با عملکرد موسوم به «بوست» افزایش می‌دهد و آن را در محدوده ایمن عملکرد دستگاه قرار می‌دهد.
  2. ولتاژ ورودی بیش از حد را با عملکرد موسوم به «باک» کاهش می‌دهد و و آن را در محدوده ایمن برای وسیله الکتریکی قرار می‌دهد.
  3. فارغ از میزان ولتاژ ورودی، ولتاژ خروجی را کاملاً ثابت و بدون نوسان در اختیار دستگاه مصرف‌کننده قرار می‌دهد.
  4. یک ویژگی برتر استابلایزر خودکار مدرن این است که یوزر می‌تواند از راه دور آن را کنترل کند.
  5. انواع مدرن استابلایزر خودکار، علاوه بر ویژگی‌های ذکرشده، قابلیت‌هایی مثل محافظت در برابر جریان زیاد برق را نیز ارائه می‌دهند.
  6. برخلاف محافظ برق، استابلایزر زود خراب نمی‌شود و می‌توانید سال‌ها از آن استفاده کنید.
  7. از خراب‌شدن وسیله‌های برقی و کاهش عمر آنها جلوگیری می‌کند.
  8. واکنش فوق‌العاده سریعی به نوسانات ولتاژ دارند و بدون تأخیر کار خود را انجام می‌دهد.
  9. هم برای دستگاه‌هایی که منبغ تغذیه آنها خارجی است، مثل وسایل برقی خانه و هم برای دستگاه‌هایی که منبع برق آنها داخلی است (مثل برخی از کشتی‌ها) عملکرد دارد.
  10. هم برای برق تک‌فاز و هم برای برق سه فاز عرضه می‌شود.
  11. بسته به نوع، می‌تواند ولتاژ خروجی را بین 20 تا 55 ولت کم یا زیاد کند.

جمع‌بندی

استابلایزر یکی از دستگاه‌های محافظ الکتریکی است که از تجهیزات برقی در برابر ولتاژ بالا و پایین و همچنین نوسان برق محافظت می‌کند. این دستگاه دارای یک ترانسفورماتور داخلی است که می‌تواند ولتاژ را کم، زیاد و تنظیم کند. بهترین استابلایزر، خود را به طور خودکار با دستگاهی که به آن وصل می‌شوند هماهنگ کرده و ولتاژ مورد نیاز آن را تأمین می‌کنند. با این حال امکان تنظیم ولتاژ خروجی نیز یک ویژگی برتر استابلایزر خودکار است.

تثبیت‌کننده‌های ولتاژ، ویژگی‌های برتر فوق‌العاده‌ای دارند. آن‌ها برخلاف محافظ برق، فقط از دستگاه در برابر ولتاژ بالا محافظت نمی‌کنند. همچنین برخلاف یو پی اس، تنظیم جریان بسیار خوبی را ارائه می‌دهند. از اینکه تا انتهای این مقاله با ما همراه بودید متشکریم.

منبع

پشتیبان سایت
ارسال دیدگاه

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *