
در حال حاضر و با توجه به پیشرفتهای دنیای امروز، نیاز به امنیت بیشتر از هر زمان دیگری احساس میشود. از کارخانههای بزرگ گرفته تا منازل مسکونی و حتی شرکتهایی با داشتن چندین کارمند، نیازمند این هستند که از اموال و جان خود در برابر افراد سودجو محافظت نمایند.
در گذشته برای انجام این کار بیشتر از نگهبانها استفاده میشد. نگهبانها افرادی هستند که دائما در حال محافظت از جان و مال دیگران میباشند. امروزه نیز از این افراد در راستای انجام چنین فعالیتهایی استفاده میشود ولی پیشرفت تکنولوژی توانسته به کمک آنها بیاید و کارشان را آسان کند.
دوربینهای مداربسته تجهیزاتی هستند که این روزها کمک بسیاری در این زمینه به نسل بشریت میکنند و نگهبانها میتوانند با استفاده از آنها کار خود را با دقت و سرعت بیشتری انجام دهند.
در حال حاضر نگهبانهای مجموعههای بزرگ دیگر لازم نیست برای سرکشی به کل مجموعه در هر ساعت به گردش در میان آن بپردازند. تنها کافی است با دقت تمام دوربینهای مجموعه را چک کنند تا هر گونه بینظمی را در کمترین زمان ممکن متوجه شده و برطرف نمایند.
یعنی در واقع دوربینهای مداربسته بیشتر برای حفظ امنیت و جلوگیری از سرقت مورد استفاده قرار میگیرند. ولی این دوربینها کاربردهای دیگری نیز دارند. برای مثال مدیران مجموعههای بزرگ میتوانند با استفاده از آنها روی کارمندان خود نظارت بیشتری داشته باشند. در این مطلب از رویین سیستم شما را به صورت کامل با دوربین مداربسته آشنا خواهیم کرد.
دوربین مداربسته چیست؟
دوربین مداربسته یا cctv (closet circuit television) به معنای جعبه جادویی مداربسته میباشد. در واقع به تمامی دوربینهایی که در جای خود ثابت بوده و تصاویری که ضبط میکنند را به یک یا چندین محل ارسال مینمایند، دوربین مداربسته گفته میشود.
همانطور که گفتیم این دوربینها برای نظارت بر اماکن داخلی و یا خارجی مورد استفاده قرار میگیرند. دوربین مداربسته دارای انواع مختلفی است. دوربینهای آنالوگ، دوربینهای دیجیتال و دوربینهای تحت شبکه نمونهای از انواع آنها میباشند.
از زمانی که استفاده از دوربینهای مداربسته رواج پیدا کرد، به صورت چشمگیری آمار جرم و جنایت کاهش یافت و این سیستمهای آنلاین و یا آفلاین توانستند به خوبی نقش خود را ایفا نمایند.
دوربین مداربسته که در دنیای امروز مورد استفاده قرار میگیرد از هوش مصنوعی و سنسورهای هوشمندی ساخته شده است که قادر به ثبت پلاک خودرو، تشخیص چهره، ضبط صدا، ثبت ورود و خروج و … میباشد.
در انتهای این بخش باید گفت که میتوانید با خرید استابلایزر از دوربین مداربسته خود محافظت کنید. برق شهری دارای نوسان است که باعث سوختن و خرابی دوربین مداربسته خواهد شد. استابلایزر این نوسانات را از بین میبرد و از خرابی دوربین و سایر وسایل برقی جلوگیری میکند.
تاریخچه دوربین مداربسته
اولین دوربین مداربسته در سال 1942 توسط شرکت زیمنس آلمان ساخته شد و از آن برای مشاهده پرتاب موشک v2 استفاده شد. در آن زمان یک مهندس آلمانی بنام “والتر بروچ” دوربین را در جای مخصوص خود نصب نمود.
در سال 1949 آمریکا شروع به تبلیغات دوربین مداربسته مربوط به محصولی به نام “وریکون” را آغاز نمود. در این تبلیغات ادعا میشد که استفاده از این دوربینها نیاز به هیچگونه مجوز دولتی ندارد.
از این زمان به بعد از انواع دوربینهای مداربسته برای ضبط تصاویر پرتاب موشکها در برخی از پایگاههای فضایی استفاده میشد. خیلی زود دوربینها پیشرفت کرده و روی موشکها نصب شدند تا تصاویر را همراه با صدا به زمین ارسال نمایند.
سال 1973 سالی بود که در آن آمریکا از دوربین مداربسته در اماکن عمومی رونمایی کرد و آن را در میدان تایمز نیویورک نصب نمود. هدف از این کار جلوگیری از جرایم در محدوده نصب دوربین بود که البته در آن زمان خیلی تاثیرگذار نبود.
پس از آن و در سال 1980 این دوربینها در سطح گستردهای از آمریکا (به خصوص مراکز عمومی) نصب شدند. این کار به این دلیل انجام شد که استفاده از دوربین مداربسته راهی آسانتر و با هزینه کمتر برای جلوگیری از جنایات مختلف شناخته میشد.
استفاده از آنها باعث میشد کار نیروی پلیس سبکتر شده و به تعداد کمتری نیروی خبره و کار بلد نیاز پیدا کنند. به همین دلیل موضوع نصب دوربین مداربسته اهمیت پیدا کرد.
شاید در ابتدا از این دوربینها فقط برای اماکن عمومی مورد استفاده قرار میگرفت ولی به تدریج صاحبین مشاغل مختلف (خصوصا مشاغلی که احتمال سرقت زیادی داشتند مانند طلا فروشی) احساس کردند که به این تکنولوژی نیاز دارند و به سمت آن روی آورند.
پس از آن سازندههای دوربینهای مداربسته به این فکر افتادند تا این وسیله را ارتقا دهند و امکانات آن را بهبود بخشند.
نیمه دوم سال 1990 زمانی بود که پلیس آمریکا در بیشتر سطح شهرها بخصوص مراکز عمومی، مدارس و پروژههای ساختمانی، از این دوربینها استفاده نمود تا بتواند به راحتی شهر را مورد کنترل خود درآورد.
پس از آمریکا، انگلستان به استفاده از این محصول جذاب روی آورد و شهر ” نورفولک” انگلستان را با استفاده از این دوربینها به شهری امن تبدیل نمود.
پس از آن و به صوت کلی از سال 1990 تا سال 2000 استفاده از این دوربینها برای تعداد بالایی از کشورها جذاب شد و در حال حاضر تمامی کشورها از این محصول بسیار کارآمد استفاده مینمایند.
اجزا سیستم دوربین مداربسته چیست؟
اگر بخواهم به زبان ساده برای شما بازگو کنم باید گفت که دوربین از طریق کابل، تصاویر را به جزء دیگری انتقال میدهد و آن جزء که دریافت کننده تصاویر است میتواند آنها را ضبط کند و نمایش دهد.
اجزاء دوربینهای مدار بسته به شرح زیر میباشند:
- دوربین مداربسته: دریافت تصاویر از مکان مورد نظر و ارسال آن به سرور را به عهده دارد.
- سرور: در مداربسته دستگاه سرور (DVR یا NVR) تصاویر ارسال شده از دوربینها را دریافت و ثبت میکند. همچنین امکان مدیریت آنها را فراهم میکند.
- حافظه یا هارددیسک: ضبط تصاویر در سرور را میسر میسازد.
- کابل: اتصال دهنده دوربین به سرور.
- منبع تغذیه: برای تأمین برق دوربینها نیاز به منبع تغذیهای است که ولتاژ برق شهر را به 12 ولت تغییر دهد.
- کابل برق: اتصال دهنده دوربینها و منبع تغذیه.
- اتصالات: اتصال کابلها به تجهیزات مدار بسته از طریق سوکتهای مخصوص را برعهده دارد.
سخن آخر
حالا که با دوربینهای مداربسته، کار آنها و اجزای تشکیل دهنده آن آشنا شدید باید به این نکته توجه نمایید که تعداد زیادی برند در بازار کنونی وجود دارند که دروبینهای مختلفی را با امکانات متفاوت ارائه میدهند.
لازم به ذکر است که شما باید برندی را پیدا نمایید که از نظر کیفیت بهترین باشد و در این زمینه سابقه و تجربه زیادی داشته باشد.
یکی از بهترین برندهای دوربین مداربسته در ایران، برند KDT میباشد. این برند کاملا ایرانی بوده و از کیفیت بسیار بالایی برخوردار است. KDT در حدی عالی عمل کرده که کشورهای زیادی برای خرید این برند مشتاق بوده و همین عامل باعث آغاز صادرات آن شده است.
نمایندگی دوربین مداربسته KDT در مشهد در حال حاضر به شرکت مهندسی رویین سیستم اختصاص دارد و شما میتوانید با خیال راحت تمامی این دوربینها و اجزا و تجهیزات آن را از طریق سایت و یا به صورت حضوری خریداری نمایید.